Medier og kommunikation

Læs mere

Medier og kommunikation – Mediefag B og Retorik C

Om fagpakken

I Mediefag og Retorik arbejder du med kommunikation på et højt niveau. 

I Mediefag lærer du at lave film og bygge en historie op fra idé til færdig film. Det er et arbejde, der involverer idéudvikling, manuskript-skrivning, storyboarding, optagelse, filmredigering og distribution.

På Kolding Gymnasium har vi professionelle HD-kameraer til optagelse og Macbook Pro’s til at redigere på.

I Retorik lærer du at tale og skrive på en måde, der rammer og overbeviser målgruppen. Og du lærer at analysere ‘retorikken’ i en tekst, altså hvordan den forsøger at påvirke og overbevise modtageren. Faget handler ikke kun om tekster i klassisk forstand. Der er ‘retorik’ i al kommunikation fra læserbreve til politiske diskussioner, fra dokumentarfilm til tv-reklamer.

Den praktiske dimension står stærkt i fagene, og nøgleordet er kommunikation i både Mediefag og Retorik. Derfor spiller fagene godt sammen. De film, man laver i Mediefag, kan analyseres i Retorik, og de tekster, man skriver i Retorik, kan filmatiseres i Mediefag.

Fremtidsmuligheder

Fagpakken er oplagt, hvis du gerne vil arbejde i film-, tv-, reklame- eller it-branchen, eller hvis du overvejer en fremtid som journalist, underviser eller kommunikationskonsulent.

 

 

Cykelturen (mediefags-film på C-niveau)
Snus (dokumentarfilm mediefag B)

Vil du starte på Kolding Gymnasium?

Bliv elev