< Tilbage til ABC

Bibliotek

Kolding Gymnasium har et bibliotek med masser af litteratur – men også gode råd og vejledning til lektier og større opgaver. Biblioteket er bemandet hver mandag og onsdag, hvor bibliotekaren vil stå til rådighed med introduktion til biblioteksverdenen og alle former for informationssøgning, der har med dine projektopgaver, eksamensopgaver og skolens aktiviteter i øvrigt at gøre. Du finder bibliotikaren overfor lærerkontorerne. Selve biblioteket ligger i kælderen lige over for fitness-rummet, sidste dør på venstre hånd.

Bibliotekaren træffes på følgende tidspunkter:

  • Mandag kl. 10.00 til 13.00
  • Onsdag kl. 10.00 til 13.00

Udlån og aflevering

Udlån og aflevering sker hos bibliotekaren. Når han ikke er der, udfyldes udlånssedler med bogens stregkodenummer og navn/klasse for elever eller initialer for lærere, og sedlen lægges i den grønne kasse på bibliotekarbordet. Afleverede bøger lægges i den grønne kasse ved bibliotekarbordet.

Informationssøgning og opgavevejledning

Inden start på formulering af emne for opgave, formulering af problemstillinger og informationssøgning er det en oplagt mulighed at søge vejledning på www.skrivopgave.dk.

Gode råd inden informationssøgningen

  • Når du søger: nærlæs søgeresultaterne, genbrug gode ord til at søge videre.
  • Vær fantasifuld, brug forskellige søgeord, brug synonymer, kig i det sorte emnekatalog i biblioteket
  • Start i god tid, få afklaret og afgrænset emnet med din vejleder.
  • Vær kritisk overfor kilder, kig på udgiver og kig efter evt. politiske, religiøse holdninger
  • Brug skrivopgave.dk, det er ikke spildt tid at kigge på dens råd og vejledning.

Hvor finder jeg mine informationer?

Gymnasiebibliotekets samling har omkring 10.000 titler. Søg enten fritekst, efter emne eller avanceret. Få vejledning hos bibliotekaren.

Hvis ikke bogen findes i KGs bibliotek, kan du søge videre i Kolding Biblioteks samling.

Hvis bogen ikke findes hverken i KGs eller Kolding Biblioteks base, kan du søges videre i bibliotekernes fællesbase www.bibliotek.dk, som også kan bruges til bestilling af bøger mv. Bemærk at det bestilte skal hentes på det bibliotek, du normalt bruger. Prøv at se introduktionsvideoen, inden du går i gang.

Følgende baser er et udpluk af gode, kvalitetsbevidste hjemmesider:

  • SkolernesDatabase (SkoDa). Her er Infomedia og FaktaLink de vigtigste adgange til artikler. Infomedia er en omfattende base, få derfor vejledning hos bibliotekaren inden du starter.
  • Biblioteksvagten: spørgetjeneste på nettet.
  • Litteratursiden tilbyder bla. oplysninger om danske forfattere og tekstanalyser af dansk litteratur.