KG er MERE end undervisning

Læs mere

Udfold dit talent på KG

Elever med særlige talenter har mulighed for at deltage i forskellige talenttilbud:

ATU (Akademiet for Talentfulde Unge)
ScienceTalenter
MasterClass
Georg Mohr-konkurrencen
Projekt Forskerspirer
Kemi-OL og Fysik-OL.

Læs mere om de enkelte tilbud her.

ELEVFORESTILLING OG FILMFESTIVAL 

Du kan være med i elevernes forestilings-/musicalgruppe og være med til at stable KGs musical på benene. Der skal synges, danses og spilles, men der skal også laves kostumer, dekorationer, reklamer og meget mere.


I foråret fyres mediefags filmfestival, EDISON, af med et award-show, hvor elevernes film dyster i kategorier som fx ’Bedste skuespiller’, ’Bedste dramaturgi’ og ’Bedste film’.

Se billeder fra musicals og mediefag på skolens Flickr-profil.

Idrætsdag

I starten af september mødes hele skolen til ét af årets højdepunkter: idrætsdagen. Her kæmper klasserne mod hinanden i alle mulige ’underlige’ aktiviteter og ikke mindst det traditionsrige sæbekasseløb.

Dagen slutter med fællesspisning for 1.-årgangseleverne og efterfølgende introfest.

MUN – MUNOK

MUNOK, or Model United Nations at Kolding Gymnasium, is a very active and challenging extra-curricular activity. The members get experienced as debaters, improve their rhetorical skills and of course get secure in the rules and procedures of MUN.

Joining MUN, and MUNOK in particular, has many advantages. You broaden you understanding of international politics, you train your skills in debating and you improve your English.

Read more about MUN here.

 

Frivillig idræt

Gennem hele skoleåret deltager elever i forskellige mesterskaber – fodbold, volleyball og basket. Det giver et godt sammenhold og fællesskab mellem elever på tværs af årgange og uddannelser.

Spanskrøret

KGs skoleblad, Spanskrøret, har en lang og glorværdig historie bag sig. I gamle dage var det håndskrevne løsblade. I dag får eleverne i spanskrøret stillet deres skrivekløe ved computeren med sjove historier og KG-gossip om både elever og lærere.

Bladet udkommer 5-6 gange om året og bliver som regel revet væk på få timer.

Gå til Spanskrørets Facebook-side her.

 

SVADA

SVADA er KG-elevernes helt eget og ret crazy festudvalg, der arrangerer 4-5 super-fede fester om året med diskotek, bar, bands og fuld fart på dansegulvet. En af festerne er JULE-SVADA, som starter med den legendariske JULE-REVY og fortsætter med julefesten for nuværende og gamle KG-elever.

Se film fra SVADA-fest her.

Gå til SVADAs Facebook-side her.

 

Fredagscafé

5 gange om året er der fredagscafé med fed musik, et par øl eller sodavand og max hygge. Det giver en fantastisk stemning på skolen, og så er det ind imellem rart at gå på weekend med et ekstra smil på læben, når skolen har hyret en stand-up’er, en sanger eller anden underholdning.

 

STORE navne på KG

KG er en skole, hvor du kommer til at møde store navne. Allerede nu kan du glæde dig til efteråret 2021, hvor Lord Siva kommer og spiller. Derudover har vi tidligere bla haft besøg af Kesi, Rosegold, Emma Holten, Yahya Hassan, Wafanda, Chris MacDonald, Scarlet Pleasure, Johnny Deluxe, Djämes Braun, Andreas Mogensen og Emil Thorup.

Fællestimer

Med jævne mellemrum annulleres undervisningen, og alle skolens elever samles i kantineområdet for at høre et foredrag om et relevant og vedkommende emne, fx livsstil eller unges brug af sociale medier.

Vi prøver altid at invitere en foredragsholder, der har lidt kant, og som er aktuel og kendt i offentligheden.

 

Elevråd = medindflydelse

KG er kendt for et elevråd, der når resultater for skolens elever. På bare få år har elevrådets arbejde resulteret i et stort og moderne fitnessrum, renovering af toiletter og forbedringer af badeforhold i idræt.

Elevrådet har også en andel i bedre wifi, gode møbler og et rigt udvalg af lækre retter i kantinen.

 

Kantinen

Kantinen er både et fysisk og socialt samlingspunkt på Kolding Gymnasium. Her findes et bredt udvalg af kolde og varme retter, der kendetegnes ved sundhed, bæredygtighed og økologi. Med mere end 10.000 stk. topper pølsehorn listen over mest solgte vare.

Kantinen bestræber sig på at tilbyde et sortiment, der tilgodeser alle skolens elever fra mange forskellige kulturer.

Musik, Mediefag, Drama og Billedkunst

Har du en kreativ åre, kan den flyde frit på KG. Vi har lydstudie med digital mixerpult, øverum til bands, professionelt filmudstyr, dramagruppe og mulighed for deltagelse i designcamp og workshops… bare for at nævne et lille udvalg af mulighederne.

Det er din uddannelse. Du sætter selv kursen!

Fitness

KG råder over et stort og veludstyret fitnessrum med vægte, maskiner, cykler, løbebånd, romaskiner og meget andet. Hver dag, efter skoletid, er der elever i lokalet, der dyrker motion, styrketræner, hygger og hører god musik.

Der bliver gået til den, men stemningen er afslappet og rar.

Morgensamlinger

Morgensamlingerne på Kolding Gymnasium er et samlingspunkt, hvor skolen giver fælles information til eleverne, og hvor klasserne på tur underholder hinanden med skøre indslag.

Der er morgensamling cirka hver anden uge i 10-frikvarteret.

Skoleårets events

Se her

Vil du starte på Kolding Gymnasium?

Bliv elev