STX Brobygning for 10. klasse

Som brobygningselev vil du opleve, hvordan det er at gå på Kolding Gymnasium. Du vil møde skolens lærere og elever og blive klogere på stx-uddannelsen.

Du kan vælge at komme på enten et 2-dages eller et 3-dages besøg. Et besøg starter altid med en introduktion til skolen. Herefter vil du få undervisning i en række forskellige fag og prøve forskellige måder at arbejde på. Du vil typisk i dit brobygningsforløb kunne møde fag som samfundsfag, psykologi, filosofi, mediefag, matematik, biologi, design, engelsk, fransk og spansk. Alle dage skal du møde kl. 08.05 og skoledagen slutter hver dag kl. 13.20.

Det er både spændende og svært at vælge hvilken ungdomsuddannelse, der passer til dig. Derfor vil du møde elever fra skolen, du kan spørge om, hvordan det er at gå på KG. Samlet set håber vi, at du efter et brobygningsforløb har fået et godt og klart billede af livet på KG, og at det kan være med til at afklare dit valg af ungdomsuddannelse.

Et eksempel på et skema:

(Fag og længden på fagene kan være anderledes på dit skema)

Praktiske oplysninger:

Transport

Fra Kolding Busterminal kan man tage bybus nr. 5 til Kolding Gymnasium.

Frikvarter og morgensamling

Vi har et frikvarter på 15 minutter efter 1. lektion fra kl. 9.35-9.50.

I dette frikvarter holder vi ind i mellem morgensamling for alle skolens elever. På morgensamlingen kan skolens rektor, lærere og elever give hinanden forskellige meddelelser, og der kan være et musikalsk indslag eller anden form for underholdning.

Spisefrikvarteret

Der er frokostpause fra kl. 11.20 – 11.50. Du kan have madpakke med, og/eller du kan købe mad, frugt m.m. i skolens kantine.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til brobygning, er du velkommen til at skrive en mail til HF-uddannelsesleder Peter Høtbjerg Nielsen (pn@kolding-gym.dk) eller studievejleder Mette Deichmann (md@kolding-gym.dk) Du kan også ringe på tlf. 76 33 96 00.

Vi glæder os til at se dig på Kolding Gymnasium.