Skip to main content

Bibliotek

Kolding Gymnasium samarbejder med Kolding Bibliotek, og til daglig er du altid velkommen nede på Kolding Bibliotek, hvor du kan få hjælp til alle former for informationssøgning og kildekritik, der har med dine projektopgaver, eksamensopgaver og skolens aktiviteter i øvrigt at gøre. God informationssøgning er en vigtig del af de store skriftlige opgaver, og derfor kommer bibliotekaren ud i klasserne og underviser i informationssøgning i forbindelse med de store opgaveskrivninger. Bibliotekaren er også til stede på gymnasiet på opgavevejledningsdage og står til rådighed med hjælp til alle former for informationssøgning. Du finder på disse dage bibliotekaren ved marmorkuben lige før trappen ned til kantinen.

Gode råd til informationssøgning

Den bedste opgave starter på biblioteket. Før du vælger emne og opgaveformulering, bør du undersøge, om der findes litteratur om dit emne. Informationssøgning skal foretages flere gange i din opgaveproces, efterhånden som du bliver klogere og dit informationsbehov udvikler sig. Start i god tid, vær kildekritisk, og overvej grundigt hvilke søgeord og databaser, du bruger. Brug evt. www.skrivopgave.kk.dk.

Hvor finder jeg mine informationer og materialer?

Kolding Bibliotek

Du er altid velkommen på Kolding Bibliotek ved banegården, hvor bibliotekarer står klar til at hjælpe dig med informationssøgning til din opgave.

Bibliotek.dk

Bibliotek.dk er bibliotekernes landsdækkende base, hvor du kan søge efter bøger, artikler, film, musik osv. fra alle landets biblioteker. Materialerne bestilles til afhentning på dit lokale bibliotek. Bibliotek.dk er et godt sted at starte din informationssøgning. Bibliotek.dk giver også adgang til 65 millioner videnskabelige artikler, som kan bestilles til afhentning på dit lokale bibliotek. Vælg på www.bibliotek.dk

”Menu” og derefter ”Videnskabelige artikler”. Du kan her finde specifikke artikler, som du ikke kan finde andre steder.

Koldingbib.dk

Brug koldingbib.dk til at finde og bestille bøger og andre materialer fra Koldingbibliotekerne. Brug også menupunktet ”Digitale tilbud”, hvor du har adgang til mange baser hjemmefra. Er du ikke borger i Kolding Kommune, kan du bruge de digitale tilbud på hjemmesiden for din kommunes folkebibliotek. Et par særligt relevante databaser fra folkebibliotekets digitale tilbud er:

Masterfile Premier – Indeholder mange forskellige tekster fra forskellige kilder. Du kan vælge kun at søge i primærkilder. Primært engelsksprogede tekster.

Student Resources in Context – Amerikansk database på gymnasieniveau, der indeholder over en million artikler om forskellige emner. Søg på forskellige kilde- og dokumenttyper.
Databaser som Kolding Gymnasium giver adgang til: Infomedia – Søg i danske avis- og magasinartikler. Log på her: https://autologin.infomedia.dk/mediaarchive/unic/deff
Forfatterweb – Find information om danske forfatterskaber. Log på med UNI-login.
Faktalink – Gode artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner med gode henvisninger til mere litteratur om emnerne. Log på med UNI-login.
www.biblioteksvagten.dk – Kan du ikke finde svar? Så spørg biblioteksvagten.