Skip to main content

Global masterclass

På KG har du mulighed for at deltage i Global Masterclass, som er et tilbud til alle skolens elever om at dykke ned i et emne og komme med ud at rejse. Emnerne kunne være globalt medborgerskab, bægerdygtighed eller noget helt tredje og rejserne har vidt forskellige mål. Det kunne være at dykke ned i den Nordirske konflikt med besøg i Belfast og Dublin, folkedrab i Bosnien, fairtrade i Kenya, pladetektonik i Island, EU systemet i Bruxelles osv.

Rejserne samt den forberedende undervisning foregår en gang om året og inddrager elever fra alle tre uddannelser. Formålet med rejserne er at øge fællesskabet blandt eleverne og mellem uddannelserne på KG. Det er et globalt tilbud som tilbydes de elever der kan og vil, da det kræver en ekstra indsats at møde til undervisning i fx 5. blok samt samle penge til rejsen. Et fast antal pladser udbydes og interesserede elever skriver en motiveret ansøgning.

Global masterclass 2023

Centraleuropa 

I efteråret 2023 går turen mod Centraleuropa, her kommer eleverne på en spændende tur gennem Polen og Tjekkiet, med Holocaust som det tematiske udgangspunkt.

”Det er sket, og derfor kan det ske igen”

Primo Levi i ”Hvis dette er et menneske”, en erindringsbog om Auschwitz
Med base i Kraków, som ligger ca. 60 km. fra Auschwitz, vil vi udforske forskellige aspekter af Holocaust. Studieturen vil ikke kun dvæle ved de mest dystre sider af den vestlige civilisation. Den vil også lede efter et håb. Efter en vej ud af barbariet. Efter tre dage i Kraków fortsætter vi til Tjekkiet, hvor vi blandt andet skal se på den markante udvikling der er sket siden murens fald. 

Global masterclass 2022

Caminoen – Ømme fødder og sammenhold

Global Masterclass 2022 gik til den gamle katolske pilgrimsrute Camino de Santiago i Nordspanien. 18 elever fra både STX, IB og HF og 2 lærere gik de 110 km fra Sarria til Santiago de Compostela over 5 dage.

Tre elever beskriver her deres oplevelser fra turen:

“Buen Camino!” siger alle vi møder. Kaffen damper og croissanterne og tortillaerne dufter fra de mange camino-cafeer langs stien. På ømme fødder fortsætter vi vores vandring mod Santiago.

På vandrehjemmet sover vi tungt trods de middelmådige senge og lyden af andre vandrende der sover lige så tungt, men trods de lange hårde dage og halv dårlige nætter var sammenholdet stærkt og humøret oftest højt. Der var plads til jokes og snak på tværs af uddannelse, årgang, klasse og endda mellem lærer og elever.

Santiago møder os med katedralens kimende klokker og sækkepibe musik, i Santiago de Compostela overdøver røgelsen i den svingende Botafumeiro vores lugt af sved, vi er heldigvis ikke de eneste.

Frida Skov Mogensen (STX), Frida Hornbæk Eriksen (IB) og Cecilie Holm Ansager (HF)