Skip to main content

Projekt- og praktikperioder på HF

Projekt- og praktikperioder på HF

På HF er der tre projekt- og praktikperioder. På KG kalder vi dem PP1, PP2 og PP3, og de er placeret på henholdsvis 1., 2. og 3. semester. Formålet med dem er at hjælpe dig i dit valg af fagpakke, og hvad du skal efter HF.

PP1

I starten af december i 1.HF vil du blive ”klædt på” til at vælge den fagpakke, der er mest rigtig for dig. Vi vil se på, hvilke interesseområder du har, og du kommer til at høre om de forskellige fagpakker, du kan vælge imellem. I løbet af perioden vil du blive undervist i de fagpakkevalg, du ikke har haft før. Disse fag er: psykologi, mediefag, retorik og samfundsfag. Du vil også få viden om, hvilke uddannelses- og karrieremuligheder de forskellige fagpakker lægger op til, når du er færdig med HF.

PP2 – del 1

De første 2 skoledage efter juleferien i 1hf skal du prøve de to fagpakker, du bedst kan lide. Du får en ½ dag med hver fagpakke. Herefter er du klar til at vælge din fagpakke – det skal ske senest 15. januar.

PP2 – del 2

Er placeret i marts i 1hf. Her skal du grave i din egen families fortid, for at blive klogere på, hvor du kommer fra. Den viden kan du nemlig bruge til at tænke over, hvad du vil med dit eget liv rent arbejdsmæssigt. Først tager vi til Horsens for at se på landbrugsmuseet, industrimuseet og kunstmuseet, da de tre steder fortæller, hvordan livet har ændret sig i Danmark de sidste århundreder. Derefter skal du (hvis muligt) interviewe en af dine bedste- eller oldeforældre om deres opvækst, ungdomsdrømme og senere liv. Du skal som afslutning præsentere personen for resten af klassen, samt lave en tidslinje, hvor du tegner dig selv ind i familiens historie og besvarer spørgsmålet: hvor ser du dig selv på fremtidens arbejdsmarked?

PP3

Er placeret i oktober/november i 2hf. Her skal du i praktik på en videregående uddannelse i 2 dage. Hvor du skal hen afhænger af dit valg af fagpakke, men vi samarbejder med politiskolen, IBA og UC Syd. Du kan derfor f.eks. komme i praktik på uddannelserne til: politibetjent, sygeplejerske, jordemoder, fysioterapeut, multimediedesigner, socialrådgiver, lærer og pædagog. Vil du hellere i en relevant erhvervspraktik de to dage er det også en mulighed. Du skal dog søge om lov først og selv finde praktikstedet. Som afslutning på PP3 skrives en opgave, der fungerer som træning forud for SSO’en.

I alt dækker de tre PP-forløb: 70 timer