Skip to main content

Medier og kommunikation: Mediefag B og Retorik C

Om fagpakken

I Mediefag og Retorik arbejder du med kommunikation, både gennem billeder og ord.

I Mediefag lærer du at lave film. Det kan både være kortfilm, reklamefilm, præsentationsfilm og dokumentarfilm. I faget ser vi også mange forskellige typer film, alt fra spillefilm til musikvideoer. På B-niveau er der også muligheder for at arbejde med fx computerspil, fotografi og videoblogs.

På Kolding Gymnasium har vi professionelle HD-kameraer til optagelse og Macbook Pro’s til at redigere på. Der er ikke noget krav om, at du skal kende til kameraer eller redigering i forvejen. Det lærer du hen ad vejen.

Du kan se eksempler på film på mediefags Youtube-kanal.

Hvis du vil vide mere om Mediefag, kan du tage en snak med eller skrive til enten Jan (jbb@kolding-gym.dk) eller Thomas (ts@kolding-gym.dk).

I Retorik lærer du at lave kommunikation, der rammer plet og går rent ind hos modtageren. Du lærer at analysere ‘retorikken’ i en tekst, altså hvordan den forsøger at påvirke og overbevise modtageren. Men faget handler langt fra kun om tekster i klassisk forstand. Der er ‘retorik’ i al kommunikation fra læserbreve til politiske diskussioner, fra dokumentarfilm til tv-reklamer.

Hvis du vil vide mere om Retorik, kan du tage en snak med eller skrive til Rune (rss@kolding-gym.dk).

Den praktiske del fylder meget i både Mediefag og Retorik, og op mod halvdelen af timerne går med projektarbejde, hvor man laver sine egne film, reklamer, taler eller andre spændende produkter.

Fremtidsmuligheder

Fagpakken er oplagt, hvis du kunne tænke dig at lære noget om billeder, film og kommunikation i almindelighed. Og særligt relevant er fagpakken, hvis du gerne vil arbejde i film-, tv-, reklame- eller it-branchen, eller hvis du overvejer en fremtid som journalist, underviser eller kommunikationskonsulent.

Man kan mærke, at vi har lærere, som gerne vil have, at det går os godt til eksamen.

Jonas, 1r

Giver adgang til …

Se, hvad fagpakken giver adgang til

Mediefag B

Medier og kommunikation

Retorik C